
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS AND ANSWERS SHEET 

 

Note: THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY IN NATURE. A PROSPECTIVE PURCHASER SHOULD  
    REFER TO ALL REFERENCES, EXHIBITS HERETO, THE SALES CONTRACT, AND THE CONDOMINIUM DOCUMENTS. 

 
_____Royal Oak Condominium Association, Inc_________________    As of __January 2024__________ 
Name of Condominium Association 
 

Q: What are my voting rights in the condominium association? 
A:   Each unit is entitled to one vote in all meetings of the Association. You may use a proxy to vote in elections for the 

Board of Directors. (See Article 4.2 of the Declaration.) 
 
 
 
Q:   What restrictions exist in the condominium documents on my right to use my unit? 
A:   The restriction concerning the use of the condominium units are contained in Article 8 of the Declaration of   

Condominium and provide that the condominium units are restricted to single family use. A Lease must be a minimum 
of four (4) months. No short-term rentals. One pet per unit, 25 lbs or under, no dangerous breeds permitted. There 
are no restriction relating to children. (See Article 8 of the Declaration.) There is a First Right of Refusal for the 
Membership. 

 
  
Q:   What restrictions exist in the condominium documents on the leasing of my unit? 
A:    All leases must be a minimum of four (4) months in duration. (See Article 8.5 and 14 of the Declaration.) 
 
 
  
Q:   How much are my assessments to the condominium association for my unit type and when are they due? 
A:    Your assessments are due on the first day of each month. Each model type is assessed as follows: 
        1 Bedroom – Acorn $294.00 
        2 Bedroom – Oak Leaf $372.00 
        3 Bedroom – Heart of Oak $435.00 
        3 Bedroom Deluxe $583.00 
  
Q:   Do I have to be a member in any other association? If so, what is the name of the association and what are my 

voting rights in this association? Also, how much are my assessments? 
A:    No. 
 
 
 
 Q:  Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used facilities? If so, how much am I 

obligated to pay annually? 
A:    No. 
 
 
 
Q:   Is the condominium association or other mandatory membership association involved in any court cases in which it 

may face liability in excess of $100,000.00? if so, identify each such case. 
A:   No. 
 


